Gezondheidscentrum Elisabethshof Arnhem

Ons team


Osteopathie

Osteopathie Ad Fontes

Een goed functioneren van ons lichaam vraagt om gezondheid op meerdere vlakken. Osteopathie is een uitgebreide vorm van manuele therapie en daarom zeer geschikt om ook complexere klachten en blessures te onderzoeken en te behandelen. De osteopaten van Osteopathie Ad Fontes helpen u graag verder.

Osteopathie Adfontes

Fysiotherapie

Arnhem West Fysio

Specialisten in bewegen.

Arnhem West Fysio biedt fysiotherapie op maat. Voor zeer uiteenlopende klachten geven wij een optimale behandeling. Bent u beperkt in bewegen thuis, op het werk of tijdens het sporten? Wij helpen u graag van uw klachten af en weer terug in beweging.

Arnhem West Fysio

Podotherapie

Podotherapie Arnhem

Als podotherapeuten zorgen wij ervoor dat je optimaal staat, loopt en beweegt, waarbij vooral de voet als ingang wordt gekozen.

Hoe je lichaam functioneert is een samenspel van meerdere gewrichten en spierfunctie. Maar ook je algemeen welbevinden heet invloed op hoe je in je vel zit.

Om onze cliënten optimaal te helpen is onze samenwerking met een osteopaat en fysiotherapeut heel belangrijk. Samen zien we meer, onderzoeken we de herkomst van je klacht en helpen we je weer op weg naar een beter beweeg patroon, een gezond lichaam en een zo optimaal mogelijk functioneren.

Psychosomatische fysiotherapie, re-integratie en verzuim

Een werkend lijf

De afwezigheid van gezondheid is in mijn visie een samenspel tussen fysieke, mentale en sociale factoren. Ik werk met mensen die bijvoorbeeld extreme vermoeidheid, stress, onverklaarde spier- en gewrichtspijn, nek-, rug, bekken-, maag/darm- of buikklachten ervaren. De oorzaak van dit soort klachten is vaak onduidelijk, complex en niet alleen lichamelijk. Als psychosomatische fysiotherapeut kijk ik naar het verband tussen lichaam, geest en leefomgeving om cliënten snel van hun klachten af te helpen.

Wanneer klachten leiden tot ziekteverzuim op het gebied van werk, begeleid ik cliënten in een op maat gemaakt re-integratietraject naar duurzame werkhervatting. Dit doe ik in met een team van specialisten, omdat ik vind dat een cliënt vaak niet met één stel ogen te beschouwen is.

Sjoerd Jongerius van Een werkend lijf

Sportmassage

e-Body sportmassage

e-Body is een veelzijdige gezondheidspraktijk in Arnhem en omgeving. Oorspronkelijk ontstaan uit de interesse in de werking van het menselijk lichaam in combinatie met het mentale aspect.

De praktijk heeft diverse specialisaties waarbij het hart ligt bij sportmassage en de begeleiding van individuele sporters op het gebied van (sport)verzorging, voeding en advies. Voor ontspanningsmassages en niet-sport gerelateerde klachten kun je natuurlijk ook bij ons terecht!

e-Body sportmassage

Alexander Techniek

Petra Polman

De Alexander Techniek, ontwikkeld door F.M. Alexander (1869-1955), is een bewegingsleer over het (her)vinden van je natuurlijke balans. Het is een praktische methode die je bewust maakt van hoe je jezelf gebruikt en hoe je functioneert. Onbewust ingeslopen gewoonten in houding en bewegingen kunnen de natuurlijke balans verstoren. Door de Alexander Techniek leer je onnodige (spier)spanning te herkennen en los te laten waardoor coördinatie, ademhaling en houding verbeteren.

Petra is sinds 2015 gediplomeerd docente Alexander Techniek. Ze is aangesloten bij de beroepsvereniging voor Leraren Alexander Techniek (NeVLAT).